Recept för bak och matlagning med hampa

Att blanda i hampa när man bakar kan ha flera fördelar. Här nedan får du lite olika recept på vad du kan göra med både hampafrön och hampamjöl (hampaprotein).
Men först några ord om varför du ska blanda i hampa i mat och bak...

Hampafrön: För det första tillför hampafrön en extra dimension av smak och konsistens till bakverket. Hampafrön har en nötaktig smak och en lätt tuggmotstånd, vilket kan göra bakverket mer intressant och välsmakande.

För det andra kan hampafrön ge extra näring till bakverket. Hampafrön är en utmärkt källa till protein, fiber, essentiella fettsyror och olika vitaminer och mineraler. Genom att blanda i hampafrön i bakverket kan man öka dess näringsvärde.

Hampamjöl: Att använda hampamjöl eller hampaprotein kan ha flera fördelar för hälsan. Hampaprotein är en högkvalitativ proteinkälla som innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver för att bygga upp muskler och för att hålla kroppen frisk och stark.

Hampamjöl och hampaprotein är också rika på fiber, vilket kan bidra till en bättre matsmältning och hjälpa till att hålla blodsockernivån stabil. Dessutom innehåller hampaprotein och hampamjöl nyttiga fettsyror, som omega-3 och omega-6, som är bra för hjärnan och hjärtat.

Hampaprotein och hampamjöl är också ett utmärkt alternativ för personer som lider av allergier eller intoleranser mot andra typer av mjöl eller protein, som till exempel vete eller soja.

Pizza är en populär maträtt som kan varieras på oändligt många sätt. I detta recept använder vi hampamjöl och mandelmjöl för att

läs mer...

Pannkakor är en klassisk frukostfavorit som passar perfekt för en helgbrunch eller en snabb vardagsmåltid. I detta recept använder vi hampamjöl och

läs mer...

Bröd är en stapelvara i många hushåll och kan varieras på många olika sätt. I detta recept använder vi hampamjöl, mandelmjöl, linfrön

läs mer...

Liga Hampalövs hampareceptHär är exempel på vad du kan använda hampa till när du bakar och lagar mat. Chokladkakor med hampa Botten:

läs mer...

Tags


Fler artiklar...

Känner du ingen effekt av CBD-olja? Testa det här…

Känner du ingen effekt av CBD-olja? Testa det här…

Hur CBD, THC, CBG… kan döda cancer i kroppen

Hur CBD, THC, CBG… kan döda cancer i kroppen
 • Marianne Andersson Mazur skriver:

  Svårt att få tag på hampamjöl, alltså inte hampaprotein 50%.. Det blir ju via nätköp där frakten nästan är dyrare än mjölet. Jag skulle jättegärna baka med hampamjöl som är nyttigt som bara den och så himla bra för klimatet.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Håll dig uppdaterad om Hampa, CBD-olja och Hampaolja...

  Vi avskyr också spam och vill du inte ha fler meddelanden från oss kan du enkelt
  avregistrera dig via en knapptryckning i senaste meddelandet från oss.

  >