Pizza är en populär maträtt som kan varieras på oändligt många sätt. I detta recept använder vi hampamjöl och mandelmjöl för att göra en glutenfri pizzadeg som är rik på protein och nyttiga fetter. Toppa pizzan med dina favoritingredienser och servera den som en hälsosam och läcker måltid.
Ingredienser:
- 2 dl hampamjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 2 msk olivolja
- 2 msk vatten
- Tomatsås
- Valfria toppingar (t.ex. ost, skinka, grönsaker)
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda hampamjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
- Tillsätt ägg, olivolja och vatten, och rör om tills allt är väl blandat.
- Låt degen vila i cirka 5-10 minuter.
- Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper, och forma den till en rund pizza.
- Bre på tomatsås på pizzan, och lägg på valfria toppingar.
- Grädda pizzan i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills den är genomgräddad och gyllenbrun.
- Ta ut pizzan ur ugnen och låt den svalna något innan du serverar den.
Hoppas det smakar!