Jag behöver din hjälp och dina råd...

Mitt mål har alltid varit att försöka hjälpa folk på ett eller annat sätt. Jag är helt övertygad om att ju mer man hjälper desto mer får man tillbaka. Jag är också övertygad om att vi skulle få en betydligt bättre värld att leva i om fler fokuserade på att hjälpa istället för att hela tiden ställa sig frågan:

- Hur kan det här gynna mig själv (nu direkt)?Jag blev helt frälst av Hampa-oljan från den stund jag läste om alla de upplevelser som användare delade med sig av. Det var en riktig "aha-upplevelse" för mig. Jag såg direkt att det här skulle kunna hjälpa så otroligt många människor att må bättre, och tanken blev direkt att det här måste vi försöka sprida till så många som möjligt.

Men så kom bakslaget...

Oavsett hur bra Hampa är, hur mycket det skulle kunna hjälpa, vad än användare säger och vad än studier och laboratorier kommer fram till så får jag inte säga att Hampa-produkter skulle kunna hjälpa dig må bättre.
Jo, jag får säga att friska människor kan må bättre men inte att det skulle kunna hjälpa dig om du är sjuk.

Om jag nämner att någon upplever att de blivit hjälpta mot sin smärta, blivit av med epileptiska anfall, fått ner sin ångest etc. så riskerar jag böter.
En produkt som inte läkemedelstestats och godkänts kan nämligen, enligt Läkemedelsverket, aldrig påstås hjälpa eller bota någonting.

Jag förstår grundprincipen i regelverket. Man vill skydda folk från kvacksalveri. ​

Kvacksalveri är en benämning på att utan erforderliga kunskaper ge verkningslösa eller farliga medicinska eller påstått medicinska behandlingar. En person som ger sådana behandlingar kallas för kvacksalvare. -Wikipedia


Ok, men låt oss då få hampa-olja registrerat som läkemedel, eller...

För att det ska kunna registreras som läkemedel krävs riktigt stora studier och tester. Dessa kostar mångmiljonbelopp. Ingen vill ta på sig den utgiften för det går inte att räkna hem ekonomiskt efteråt.

Hoppsan, såg du vad som hände?

Plötsligt blev det inte en fråga om att hjälpa någon må bättre, det blev istället en ekonomisk fråga. När pengar går före individers hälsa tappar vi en stor del av vår mänsklighet.
Det tragiska är att regelverk skapade av myndigheter lägger grunden för det.

Vi kommer ALDRIG att få möjlighet att må bättre av naturprodukter om vi blir sjuka. Vi kommer helt enkelt aldrig att kunna få reda på att det skulle kunna vara bra för oss. Det enda vi tillåts att få höra är hur registrerad läkemedel skulle kunna hjälpa oss. Men det gäller alltså bara läkemedel där det finns en ekonomisk vinning i grund och botten. All annan form av "läkande" tystas ner med hot om vite.

Kontentan: hur bra hampan än kan vara för folk så få vi aldrig tala om det och vi får aldrig rekommendera det för någon i syfte att lindra någon sjukdom eller åkomma.

När måste du ta ansvar för din egen kropp och när får du inte...

Titta i en vanligt matvarubutik så hittar du oerhört många produkter och ämnen som är mycket skadliga för oss. Dessa gör man reklam för utan någon som helst tanke på hälsan. Här är regelverket för hälsa mycket tolerant och man utgår från att folk själva ska ta ansvar för sin egen kropp och det man stoppar i sig.
Till och med konstaterat skadliga registrerade läkemedel säljs i butiker helt öppet för alla att köpa och konsumera.

Men så fort du säger att någonting skulle kunna hjälpa eller lindra mot en specifik sjukdom då kan folk plötsligt inte själva ta ansvar för sina kroppar. Då ska Läkemedelsverket och läkare ha full kontroll över din kropp. Det har till och med gått så långt att vissa Landsting har nekat vård om du väljer att testa alternativa metoder för att må bra. 
Inte ens om du ligger på din dödsbädd tillåts du testa alternativa behandlingar. Man skulle kunna tro att myndigheter anser att det är bättre att vi dör än att vi tillåts testa någonting som eventuellt skulle kunna rädda oss. Vi får helt enkelt räkna med att några dör, för regler är regler och de ska följas...


Min fråga till dig är...

...om du har något bra råd på hur vi ska kunna sprida budskapet om hampans hälsoeffekter till så många som möjligt på ett korrekt sätt som inte strider mot de till synes absurda och pengastyrda regelsystem vi har här i Sverige?

Skriv in din kommentar eller idé här nedanför som en kommentar.

STORT tack för din hjälp!


Sprid också gärna den här artikeln vidare så att fler får upp ögonen för hur verkligheten ser ut i Sverige.