Vad är Hampaprotein och hur fungerar det?

Man hör fler och fler prata om hampaprotein. Både inom hälsokost världen och bland de som tränar och försöker bygga upp sina kroppar.
Men vad är egentligen hampaprotein?

Du kan ofta köpa det som ett pulver av malda hampafrön. Det här pulvret innehåller mängder med nyttiga ämnen.

Bland annat essentiella aminosyror, fettsyror, omega 3, 6 och 9. Det innehåller också mineraler så som järn, kalcium, fosfor, magnesium, zink och koppar.

Det som är anmärkningsvärt med just hampaprotein är att det har liknande egenskaper som det fullvärdiga animaliska proteinet. Det innehåller bl.a. samtliga 8 essentiella aminosyrorna, alltså de livsnödvändiga aminosyrorna som bygger upp kroppen. Proteinpulver gjort på andra vegetariska grunder har normalt in den bredden. Hampa är även här, så som i så många andra fall, en helt fantastisk växt.

Bra för immunförsvaret...

Aminosyrorna är extremt viktiga byggstenar för våra kroppar och hjälper till med bl.a. matsmältning, stärker vårt immunförsvar och bygger upp muskler.

Faktum är att hampaproteinet innehåller så många nyttiga delar att det blir ett riktigt bra alternativ till det animaliska köttproteinet. Perfekt om man väljer en mer vegetarisk kost.

Gluten- och laktosfritt...

Det är dessutom gluten- och laktosfritt vilket gör att personer med allergier eller känslig mage klarar det här proteinet bättre än andra traditionella proteintillskott. Hampaproteinet är också mer lättsmält vilket är bra för matsmältningen i allmänhet.

Omega fettsyror...

Hampaproteinet har en optimal balans av omega 3 och 6, något som är väldigt viktigt att vi får i oss. Tror inte att jag behöver orda så mycket om just omega fettsyror, de flesta vet att kroppen påverkas väldigt mycket av balansen mellan omega 3 och 6 i kroppen och att det är viktigt för att vi ska hålla oss friska.


Sidokommentar: Innehåller inte CBD. Eftersom jag i normala fall ofta pratar om CBD, och olika produkter innehållande CBD, bör jag väl nämna att just hampaprotein (och även andra produkter gjorda på enbart hampafrön) inte innehåller cannabinoider så som t.ex. CBD eller det narkotikaklassade ämnet THC. Cannabinoiderna finns i andra delar av hampaväxten. Ville bara klargöra det så att det inte blir några missförstånd.


Hur använder du hampaprotein?

Hampaproteinet har en något nötig smak och passar väldigt bra i matlagning och bakning. Som jag nämnde tidigare är det både laktos och glutenfritt så det passar bra som alternativ till de vanliga animaliska proteinerna man har i mat och bak.

Vi har några recept här på HampaSverige (tack till Liga Hampalöv) och om du söker på hampaprotein recept på Google får du upp en hel del spännande godsaker.

Vad sägs om smoothie, chokladkakor eller hampabars? Eller varför inte göra en god och mycket nyttig dipp sås, kanske en pesto.

Vet att många strör det över gröten eller yoghurten som ett nyttigt och gott tillägg. Kanske baka ett glutenfritt hampabröd och äta till. Du kan till och med göra goda och nyttiga pannkakor på hampaprotein.

Jag kan absolut rekommendera att du testar. Det är extremt nyttig och har en god nötsmak.

Protein vid träning...

Och om du använder proteinpulver i samband med din träning kan jag absolut rekommendera att du testat hampaprotein nästa gång. Fler och fler aktiva elitidrottare och kroppsbyggare har gått över till hampaproteinet för att det innehåller fler av de nyttiga och uppbyggande ämnena än de traditionella proteintillskotten. Det är dessutom helt naturligt och organiskt.

Testa!

Låt oss hjälpas åt!
Sprid budskapet så att fler kan få möjlighet att må bättre.
Dela...


Tags


Fler artiklar...

Hampa-kapslar eller Hampa-olja?

Vad är Hampaprotein och hur fungerar det?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Håll dig uppdaterad om Hampa, CBD-olja och Hampaolja...

Vi avskyr också spam och vill du inte ha fler meddelanden från oss kan du enkelt avregistrera dig via en knapptryckning i senaste meddelandet från oss.

>