Tillåten halt THC höjs i Europa

EU har äntligen gått med på att höja gränsvärdena på naturliga halten THC som finns i den lagliga hampan i Europa. Man höjer gränsvärdet från 0,2% till 0,3%.

THC är alltså det ämne i hampan som är klassat som narkotika vid högre koncentrationer eller tillredningar.

Inte en dag för tidigt! uttryckte Daniel Kruse, President of the European Industrial Hemp Association (EIHA), som också påpekar att Europa halkar efter i utvecklingen av denna fantastiska växt. Europa har i jämförelse med många andra delar av världen en väldigt stram politik när det gäller hamp. Även om Industrihampa är godkänt som en jordbruksväxt sedan många år tillbaka finns fortfarande en stark stigmatisering och en ännu större okunskap hos väldigt många beslutsfattare inom Europa (Sverige har bland de hårdast tillämpade regelverket när det gäller hampa).

Så vad innebär detta...

Det innebär att vi inom Europa få tillåtelse att odla ännu fler sorter av Hampa. Bättre kvalitet i olika avseenden. Kan t.ex. vara sorter med starkare fibrer eller sorter som klarar vissa typer av klimat bättre och så vidare.

Det skulle också kunna betyda att vi får odla sorter som kan ge bättre och effektivare kosttillskott. Tyvärr är vi inte riktigt där ännu eftersom reglerna för "novel food" fortfarande begränsar allting som vi stoppar i munnen. Vi håller självklart tummarna för att EU även där ska inse att de ligger efter resten av världen och aktivt hindrar människor från att få må bra. 

Referens och bild: HempToday

Jesper
För en hälsosammare värld där vi själva bestämmer över våra kroppar.

Låt oss hjälpas åt!
Sprid budskapet så att fler kan få möjlighet att må bättre.
Dela...


Tags


Fler artiklar...

Hampa-kapslar eller Hampa-olja?

Vad är Hampaprotein och hur fungerar det?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Håll dig uppdaterad om Hampa, CBD-olja och Hampaolja...

Vi avskyr också spam och vill du inte ha fler meddelanden från oss kan du enkelt avregistrera dig via en knapptryckning i senaste meddelandet från oss.

>