Större effekt av Hampaoljan?

Kan vi på något sätt förstärka effekten av Hampaoljan?
Eftersom kroppen själv tillverkar endocannabinoider är det ju rätt intressant att se vad som påverkar vår egen produktion.
Här kommer ett exempel på hur du faktiskt kan påverka mängden av endocannabinoider och hur det då också ökar effekten av hampaoljan.

Jag kommer att nämna en del om Omega-3 här och jag är fullt medveten om att det inom hälsokost världen kan kännas lite uttjatat, men häng med så tror jag ändå du kan ha stor nytta av informationen...

Man har upptäckt att Omega-3 och Omega-6 krävs för att produktionen av endocannabinoider och cannabinoidreceptorer ska fungera bra i kroppen. Det är alltså mycket viktigt att vi får i oss dessa ämnen för att vi ska må bra.

Men för att det här ska fungera måste man ha en balans mellan dessa ämnen. Omega-3 och Omega-6 arbetar alltså tillsammans. Om något av ämnena är högre i våra kroppar, och det finns en obalans, fungerar inte systemet korrekt och vi börjar istället se negativa effekter. Det kan rent av vara skadligt.

Det stora problemet...
I den vanliga kosten vi äter idag får vi i oss väldigt mycket av Omega-6. Det är sällan vi har brist på det ämnet. Snarare tvärt om. Med den normala kosten ligger ofta intaget på 10:1 eller högre, alltså 10 gånger mer Omega-6 än Omega-3.
Omega-6 är tyvärr proinflammatoriskt och om det inte vägs upp av Omega-3, som är antiinflammatoriskt, löper vi mycket stor risk att bli sjuka.

Vi behöver komma ner till minst förhållandet 5:1 för att vi ska må bra. Helst bör vi ligga mellan 2:1 till 1:1.

Men att få i sig rätt mängder Omega-3 är däremot lite knepigare. Vi måste aktivt tänka till för att få i oss tillräckligt. Det finns t.ex. i ägg och fisk, men är inte helt enkelt att få tillräckligt av. Vi kan alltså behöva tillsätta Omega-3 på annat sätt.

Större effekt av Hampaoljan...
Eftersom väldigt många har ett överskott av Omega-6 har de också en sämre produktion av endocannabinoider och cannabinoidreceptorer. Om receptorerna inte fungerar optimalt får heller inte Hampaoljan riktigt den effekt som den skulle kunna få. Om vi då ökar intaget av Omega-3, och får en bättre balans medan Omega-3 och Omega-6, får vi också en betydligt bättre effekt av hampaoljan.

Så se till att du får i dig mer Omega-3 genom t.ex. fet fisk, rapsolja, valnötter, vissa alger (innehåller EPA och DHA), chiafrön m.m.

Testa under 60 dagar..
Maten påverkar MYCKET mer av din hälsa än du kanske tror. Det krävs egentligen inte speciellt stora kunskaper för att ta ett stort kliv uppåt och må mycket bättre.
Balansen mellan Omega-3 och -6 är ett exempel.

Min uppmaning till alla är att testa under 60 dagar:

 • Öka mängden Omega-3 (du behöver bara tänka till lite extra med maten (eller ta något kosttillskott med Omega-3)
 • Minska mängden socker du äter (dra ner lite på godsaker och mat med mycket socker) Ja, jag vet, det är inte helt lätt. Jag är själv en "sockerråtta".
 • Ta hampadroppar dagligen och få fart på det endocannabinoida systemet i kroppen.

När man medvetet tänker till lite behöver det inte vara så svårt eller så stor ansträngning att må bättre.

Hänger du med på testet?
Skriv en kommentar här nedanför om du hänger med på att testa under några veckor framöver. Skulle också vara väldigt kul att höra vilket resultat du upplever framöver. Framför allt skulle det vara kul att se om du upplever en ökad effekt av hampaoljan. Kanske till och med kan dra ner på doseringen efter ett par veckor.

Jesper Lindén
HampaSverige.se


Tags


Fler artiklar...

Hampa-kapslar eller Hampa-olja?

Vad är Hampaprotein och hur fungerar det?

 • Ska testa det Är väldigt nyfiken hur resultatet blir

 • Johnny Eriksson skriver:

  Hej Jesper. Du har helt rätt i detta vilket jag har erfarenhet av. Jag lider (fel att säga borde stå led av ) Artros. För 15 år sedan bilke e ortoped gå in i knät och operera. Det är gamla handbollsskador som orsakat det. Jag sade nej och ville hitta en annan väg. Jag lade om kost och började förse kroppen med allt den behövde av mackro- och mickronutrienter. Jag reducerade mitt intåg av Omega 6 som bl.a finns i bröd och ökade intag av Omega3 rik föda både animalisk och vegetsrisk samt åt 3 g högkvalitativ omega 3 tillskott. Jag minskade infkamnationerna och värken. Nu när jag även börjat med produkter av Industrihampa är jag helt smärtfri. En knäled är utbytt och den andra skulle bytas ut i höst men den operationen har jag avbokat eftersom jag är smärtfri. Jag äter fortfarande samma kost som jag lade om till men minskat intaget av Omega 3 tillskott. LYCKA TILL

 • Christina Lundbetg skriver:

  Jag hänger på Christina Lundberg

 • Jag glömde skriva att jag även tar Hampaoljan.

 • Jag har börjat med omega-3 ZinzinoBalansOil sedan 3 veckor tillbaka. Har också tagit 2 blodprov på analys, får svar i dag hur det står till med omega-3 och omega-6. Jag är gärna med i studien. Jag kommer att ta ett nytt blodprov om 6 månader för att se hur förändringen blivit mellan 3 och 6.

 • Eivor Arnbrix skriver:

  Hej jag skulle vilja veta hur det är med rapsolja. Är den farlig för hälsan ? Enligt en nära vän som läst om rapsolja så är den skadlig .men jag vet inte?
  Men jag ska prova kosttillskott med Omega 3

 • Låter intressant men jag undrar om jag inte också kan sänka omega 6 och uppnå bättre effekt genom det. Inte bara det men ”Omegorna” kan mötas på halva vägen. Men det står exempel på hur vi ska få i oss Omega 3 men inga exempel på var det finns Omega 6.

  • Jesper Lindén skriver:

   Bra tillägg att även titta på intaget av Omega 6. Nu är det dock lite svårare att undvika eftersom det finns i en mängd av våra ”normala” matvaror. Här är en länk till en lista
   Omega-6

 • Marie-Louise Söderberg skriver:

  Det låter spännande, ska testa att öka på med lite mera omega-3. Äter ganska ofta lax och sill men man kan ju alltid lägga till med lite nötter och chiafrön också…

 • Jag köpte droppar men upplevde aldrig någon förbättring av värk och andra problem.
  Däremot köpte jag en gång den Hampaolja ICA säljer. Den blandade jag ex. i finhackad vitkålssallad med vitlök och salt och peppar. Under den perioden kände jag mig otroligt pigg och glad. När oljan var slut, dipp efter en vecka.

  • Jesper Lindén skriver:

   Den olja som säljs just nu på ICA är Hampfröolja. Den är väldigt nyttig men innehåller inga cannabinoider.

 • Lena Ess Svensson skriver:

  Tack Jesper! Du verkar vara en juste person, som engagerar dig och bryr dig på riktigt. Sympatiskt i denna bransch!

  • Jesper Lindén skriver:

   Tack! Gör mitt bästa för att så många som möjligt ska upptäcka Hampa och få må bra. 🙂
   Dock beklagligt att vi har myndigheter som bryr sig mer om paragrafer och regler än om att folk ska få må bra. Tänk om vi kunde få tillåtas att visa upp och prata om alla de personer som kunnat börja leva igen tack vare Hampaoljan. Då skulle många fler få upp ögonen för det och kunna få hjälp. Men Läkemedelverket stänger ner min verksamhet om jag skulle nämna att Hampaolja skulle kunna vara bra eller hjälpa mot någonting. Mycket knepigt regelverk vi har i Sverige och ännu knepigare att vissa personer (”paragrafryttare”) verkar ha hjärtat på helt fel ställe.

   • Vart köper man bra hampaolja Ur alla perspektiv?

    • Jesper Lindén skriver:

     Jag rekommenderar i första hand hampabutik.se. Svensktillverkad olja, riktigt bra kvalitet.

 • Barbro Järleskog skriver:

  Provade hampaolja men har Saroten o Stilnoct och blev helt stel i hela kroppen – får börja m Omega3 nu då! Törs inte ta oljan – blev livrädd!

 • Lars Niklas skriver:

  Tack för tips! En bra källa för omega-3 och -6 där skillnaden mellan dom två är i balans mer är Svartbönor! Kolla upp och kör hårt!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Håll dig uppdaterad om Hampa, CBD-olja och Hampaolja...

  Vi avskyr också spam och vill du inte ha fler meddelanden från oss kan du enkelt avregistrera dig via en knapptryckning i senaste meddelandet från oss.

  >