Skillnaden mellan CBD-olja och Hampa-olja?

Jag får en hel del frågor om skillnaden mellan CBD-olja och Hampa-olja.
Låt mig få förklara.

För ett par månader sedan bestämde sig några av de större tillverkarna i Sverige för att byta namn på sina produkter från "CBD-olja" till Hampadroppar eller Hampaolja .

Varför?

Man gjorde den här förändringen för att de naturliga hälsokost-oljorna, gjorda direkt på Industrihampa, inte ska förväxlas med de läkemedel som är på väg att introduceras på marknaden. Läkemedel som är baserad på just ämnet CBD (tyvärr ofta onaturlig syntetisk CBD).

I de naturliga hälsokost-oljorna (Hampadroppar) förekommer en naturlig mängd CBD, men också en stor mängd andra nyttiga ämnen. Så det korrekta namnet på produkten bör vara Hampadroppar, och det är verkligen en helt naturlig "super-hälsokost-produkt".

Jag kan förstå att det här är lite förvirrande. 
De tillverkare som redan tidigare tillverkade oljor på naturligt sätt, utan att tillsätta någonting extra, har i princip bara bytt namn från "CBD-olja" till "Hampadroppar". Där är det alltså ingen skillnad på produkten sedan tidigare.

Nu finns det dock en del mindre seriösa aktörer på den Svenska marknaden som ännu inte uppmärksammat den här förändringen, eller som valt att hålla kvar vid det gamla namnet (CBD-olja). Detta är väldigt olyckligt då Läkemedelsverket absolut inte vill se någon koppling, eller förväxling, med läkemedel. Om oljan marknadsförs som om det vore ett läkemedel kan tillverkaren och återförsäljaren stoppas av Läkemedelsverket.
Så genom att fortsätta använda ordet CBD-olja riskerar företagen inte bara sitt eget företag utan kan kan även förstöra för hela branschen.

Varför informerar tillverkarna/återförsäljarna inte om hälsoeffekterna?
Vid marknadsföring och försäljning av Hampadroppar/Hampaolja/CBD-olja får man inte nämna någonting om att oljan skulle kunna hjälpa eller lindra någon specifik åkomma/sjukdom. Enligt Läkemedelsverket får man bara använda de termerna om produkten är läkemedelsklassad.
Du kan själv googla på hälsoeffekter och få fram väldigt mycket intressant information, men tillverkarna får alltså inte ge dig denna information.

Framöver är det alltså Hampadroppar du ska titta efter.  
Det är den produkt som sålts under flera år här i Sverige. Det är också den produkt som folk syftar på när du läser om hur folk mår bra av oljan som säljs helt lagligt i Sverige. 


Tags


Fler artiklar...

Hampa-kapslar eller Hampa-olja?

Vad är Hampaprotein och hur fungerar det?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Håll dig uppdaterad om Hampa, CBD-olja och Hampaolja...

Vi avskyr också spam och vill du inte ha fler meddelanden från oss kan du enkelt avregistrera dig via en knapptryckning i senaste meddelandet från oss.

>