Berätta inte att det är cannabis

Så här berättar du för någon vad hampadroppar är, utan att du blir stämplad som narkoman eller drogliberal.


Vad du än gör börja inte med att nämna det laddade ordet “cannabis”...

Jag fick ett mycket argt samtal från mina barns mamma, min tidigare sambo. Hon skällde ut mig efter noter och kunde inte förstå hur jag blivit drogliberal, och till och med börjat handla med droger.

Och ännu värre, hur kunde jag prata med våra barn öppet om detta. De kunde ju tro att det var helt ok att ta droger. Tänk om de skulle testa cannabis och sedan blir beroende.

När hon öst ur sig sin ilska och släppt in mig i samtalet skulle jag försöka förklara vad det handlade om. Det här utspelade sig för några år sedan och jag var inte riktigt van att ta den här typen av diskussioner.

Min första tanke var att försöka vända hela hennes tänkande om cannabis. Få henne att inse att det hon lärt sig som barn, det man propagerat i skolan, och den bild hon haft av cannabis i över 40år, är helt felaktig.

Så jag gav mig in på en slirig förklaring att cannabis minsann kunde vara extremt bra för kroppen, att det inte alls fanns några beroendeframkallande ämnen i det, att det i stora delar av världen är legaliserat och så vidare...

Ett hett tips...

Ett tips till dig så här i efterhand, du ska ALDRIG starta med att försöka försvara cannabis. Helt fel väg att börja med när någon har en traditionell Svensk bild av att cannabis i alla dess former är en livsfarlig drog.

Starta med att prata om det som faktiskt är lagligt här i Sverige. Hampa (Industrihampa) odlas helt lagligt i Sverige och inom hela EU. Den hampa som odlas här är inte samma växt som den man utvinner droger från. Den hampa som odlas i Sverige går aldrig att använda för att bli hög på. När vi pratar om hampadroppar/CBD-olja tillverkade i Sverige har det  alltså ingenting med narkotika att göra. Punkt slut!

Som en av odlarna i Sverige förklarade, du skulle behöva röka en joint stor som en telefonstolpe för att kunna bli hög på industrihampa. Du skulle dö av rökförgiftning innan du ens kom i närheten av att bli påverkad.

Det är ABSOLUT INTE samma växt som säljs som droger av kriminella personer i mörka gränder.

Ett steg i taget...

Jag tror att det är den bilden vi får börja med att pränta in i folks medvetande. Förklara bara att den cannabis som odlas i Sverige är en helt annan sort än den man tillverkar droger av. Det är INTE samma växt.

Om du kan sprida det budskapet så kan du hjälpa till att lyfta debatten om hampaddroppar/CBD-olja ett steg uppåt.

Hampadroppar från Industrihampa innehåller däremot väldigt många nyttiga ämnen som är riktigt bra för kroppen och som stärker kroppens egna system. Det är alltså en helt naturligt hälsokostprodukt.

Jesper Lindén
hampabutik.se

0 shares

Tags


Fler artiklar...

Hampa-kapslar eller Hampa-olja?

Vad är Hampaprotein och hur fungerar det?

  • iNOM HELA EU skriver du…hur är det på cypern`?
    och var får man tag i det fröet som gör industrihampa?

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Håll dig uppdaterad om Hampa, CBD-olja och Hampaolja...

    Vi avskyr också spam och vill du inte ha fler meddelanden från oss kan du enkelt avregistrera dig via en knapptryckning i senaste meddelandet från oss.

    >